MKEN
  • ОпштествoОпштествo
  • ПазарПазар
  • МедиумиМедиуми
  • ПолитикаПолитика

ПОВРЗАНИ ПОСТОВИ

Picture4

М-Проспект во медиумите: Истражување за работните односи на новинарите во Македонија

Осумдесет отсто од новинарите сметаат дека ситуацијата во медиумите од ден на ден се влошува….

Погледни истражување
5033434103_fc6fc447c8_b

Македонската изборна кампања не содржи „културна ДНК“

“Затоа негативната кампања која испраќа доминантно емотивна порака е легитимна алатка на политичката комуникација. Постои…

Погледни истражување

Доверба во работата на Владата мај-јуни 2019

pexels-photo-9816

М-Проспект спроведе теренска анкета на повеќеслоен стратификуван примерок од 1000 испитаници постари од 18 години, национално репрезентативен според пол, возраст, етничка припадност и место на живеење. Анкетирањето е правено на македонски и на албански јазик. Сите резултати се подложни на статистичка грешка од 3,15% со прифатливо ниво на доверба од 95%.
Истражувањето е насочено кон ставовите на граѓаните за работата на Владата, по истекот на две години мандат, задоволството од реформите и довербата во политичарите.
Собирањето податоци е во период од 15.05.2019 до 07.06.2019.

Линк до извештај од истражувањето:
Доверба во Владата мај 2019 – извештај од теренска анкета со рејтинзи