MKEN
  • Општествo Општествo
  • Пазар Пазар
  • Медиуми Медиуми
  • Политика Политика

M-prospect will produce research which will become main resources for improving the public debate in the Republic of Macedonia.

ИСТРАЖУВАЊА

pexels-photo-9816

Доверба во работата на Владата мај-јуни 2019...

М-Проспект спроведе теренска анкета на повеќеслоен стратификуван примерок од 1000 исп...

Погледни истражување
Immigration-work-collage-667x401

Иселувањето меѓу желбите и можностите...

Во текот на месец април 2017 година, М-Проспект спроведе истражување на јавното мисле...

Погледни истражување
naslov

Перцепции и очекувања за иднината на Македонск...

М-Проспект на почетокот на годината спроведе истражување на јавното мислење во однос ...

Погледни истражување
media-share-0-02-05-b25d09f79a386b716a56c8b4e860dded25719c4bbe7a827b5feaa4f480bc2c6e-737f310b-1732-4f66-89c2-cba83b77e8bd

Јавното мислење за проблемот со загадувањето н...

Во периодот од 16ти до 27ми Јануари, М-Проспект спроведе истражување за перцепциите н...

Погледни истражување
slika

Јавното мислење за изборниот процес...

М-Проспект во периодот 20 до 30 ноември 2016 година за своите клиенти Телевизија Телм...

Погледни истражување
Untitled

Јавното мислење за расплетот на политичката кр...

М-Проспект во периодот 6ти до 20ти Ноември 2016 година спроведе истражување на јавнот...

Погледни истражување
8257911_l

СЕЛДИ-Перцепции за корупција...

Во периодот јануари/февруари 2016 година, М-Проспект за потребите на својот клиент Ма...

Погледни истражување
UNE-Social-Inclusion-FINALbanner

Корисници на социјална помош...

Во периодот јуни/август 2016 година, M-Проспект во соработка со Институт за демократи...

Погледни истражување
SocialInclusion

Социјална инклузија

M-Проспект во соработка со Институт за демократија “SocietasCivilis” – Скопје (ИДСЦС)...

Погледни истражување
download

ГЕМ-Глобално истражување за претпријатија...

За потребите на својот клиент Македонска развојна фондација за претпријатија-МРФП, М-...

Погледни истражување
picture-of-piggy-bank-with-pennies-photo

Финансиско однесување на деца и млада популаци...

За потребите на својот клиент Open Source од Србија, во месец април 2016 година М-Про...

Погледни истражување
Flag_of_NATO

Свесноста и ставовите кон НАТО...

Во месец април 2016 година М-Проспект спроведе истражување за свесноста, перцепциите ...

Погледни истражување
usa-today-9018863_0

Познавања на кошаркарски лиги и тимови...

Во периодот февруари/март 2016 година, М-Проспект  спроведе телефонско истражување на...

Погледни истражување
200517788-001

Истражување на трговски марки 2015...

За потребите на својот клиент Open Source, ДОО од Србија, М-Проспект во периодот септ...

Погледни истражување
ap_marijuana_plant_121220_wmain

Соопштение за јавност – Национално истра...

Следејќи ја актуелнaта дебата во Македонија околу легализација на марихуаната за меди...

Погледни истражување
Job-Opportunities_jpg_460x345_q85

Младински иницијативи

За потребите на нашиот клиент The District Communications Group, М-Проспект спроведе ...

Погледни истражување
iStock_000020195203Small

Истражување за младинските организации и орган...

За потребите на својот клиент – Национален Младински Совет на Република Македон...

Погледни истражување
on-air

Истражување на мислењето на публиката за радио...

Теренско истражување, за потребите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски у...

Погледни истражување
central-location-test-500x500

Истражување на централна локација...

Пласирање на нов предлог дизајн на брендот на паштети околу развој на нов концепт. Ис...

Погледни истражување
smajliadministracija

Проценка и задоволство од реформите во јавната...

М-Проспект во соработка со Институтот за демократија “Социетас Цивилис” Скопје (ИДСЦС...

Погледни истражување
sobranie

Политичко анкетно истражување за актуелни теми...

М-Проспект во соработка со Нет прес во периодот 11Март – 15Март спроведе телефо...

Погледни истражување
palec

Карактеристики на претседателскиот кандидат, и...

М-Проспект во соработка со Националниот демократски институт (НДИ) во периодот 19Март...

Погледни истражување
https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ADevice_pile.jpg

Истражување на брендови 2014

Истражување за потребите на еден од трите водечки мобилни оператор во Македонија, за ...

Погледни истражување
Picture4

М-Проспект во медиумите: Истражување за работн...

Осумдесет отсто од новинарите сметаат дека ситуацијата во медиумите од ден на ден се ...

Погледни истражување
Picture2

ССНМ ја промовираше „Бела книга“...

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) на 21.03.2014 во ̶...

Погледни истражување
5033434103_fc6fc447c8_b

Македонската изборна кампања не содржи „култур...

“Затоа негативната кампања која испраќа доминантно емотивна порака е легитимна ...

Погледни истражување
aaaaaa

Работничките права и професионалните стандарди...

М-Проспект во соработка со Синдикатот на новинари, спроведе истражување кое ги испиту...

Погледни истражување
sosedi

Глобално водство, соседство и односи со Бугари...

М-Проспект во соработка со Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и  Инс...

Погледни истражување
Generation-N-FINAL

Инфографик за генерација „Н“...

Инфографик објавен на Хафингтон пост за новата Веб генерација....

Погледни истражување
8737765201_f14fd000e4

Истражување за млеко и млечни производи...

Истражувањето е проект за утврдување на навиките на потрошувачите за конзумирање млек...

Погледни истражување
doverba-vo-institucii

Истражување за довербата во луѓето и институци...

Истражувањето за довербата во луѓето и во институциите имаше за цел да испита општата...

Погледни истражување
barometar

Барометар за еднакви можности...

Истражување за Дискриминација. Дискриминацијата во себе вклучува ставови и предрасуди...

Погледни истражување
AnalizaMedSodrz

Во медиумите: Доверба во граѓанското општество...

М-Проспект спроведе истражување во периодот од 31 Мај до 21 Јуни 2013година. Истражув...

Погледни истражување
lostintransition

Однос кон социо-економските промени на општест...

Истражувањето “Однос кон социо-економските промени во општествата на Западен Балкан” ...

Погледни истражување
analiza7

Анализа на понудата и побарувачката на работна...

Целта на студијата е да се идентификуваат потребите и потенцијалите на жените во реги...

Погледни истражување
analiza-ist

Анализа на понудата и побарувачката на пазар н...

Анализата се спроведува во рамки на проектот „Подобрување на вработувањето на жените ...

Погледни истражување
512px-Redbox_Office

Поволна средина за одржливи претпријатија...

Истражувањето претставува ресурс за организациите на работодавачите кои сакаат да го ...

Погледни истражување
gem

ГЕМ – Глобално истражување за претпријатија...

ГЕМ е глобално истражување спроведувано во над 60 земји во светот и е најголема поеди...

Погледни истражување
Shopping_supermarket

ПГМ – Истражување на најдобар бренд...

PGM (Product Group Manager) е истражување за трговски марки (кои трговски марки луѓет...

Погледни истражување
novosti12

Галуп светска анкета 2013

Галуп Балкан Монитор е најсеопфатната анкета која се спроведува на територијата на За...

Погледни истражување
doverba-civ

Истражување за довербата во граѓанското општес...

За потребите на нашиот клиент TACSO истражувањето за довербата во граѓанското општест...

Погледни истражување
2251352452_d62299497f_o

Таен купувач

Истражување за потребите на еден од трите водечки мобилни оператор во Македонија. Обу...

Погледни истражување
https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ADevice_pile.jpg

Истражување на брендови 2013

Истражување за потребите на еден од трите водечки мобилни оператор во Македонија, за ...

Погледни истражување
istrazuvanje12

Трејд Марк Истражување

Lorem Ipsum е едноставен модел на текст кој се користел во печатарската индустрија. L...

Погледни истражување
  • ОпштествoОпштествo
  • ПазарПазар
  • МедиумиМедиуми
  • ПолитикаПолитика