MKEN
 • ОпштествoОпштествo
 • ПазарПазар
 • МедиумиМедиуми
 • ПолитикаПолитика

ПОВРЗАНИ ПОСТОВИ

Picture4

М-Проспект во медиумите: Истражување за работните односи на новинарите во Македонија

Осумдесет отсто од новинарите сметаат дека ситуацијата во медиумите од ден на ден се влошува….

Погледни истражување
Picture2

ССНМ ја промовираше „Бела книга“

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) на 21.03.2014 во “City hall center”  во…

Погледни истражување

М-Проспект вработува

mprospect-oglas-web

Со цел проширување на тимот, М-Проспект објавува оглас за две работни позиции за административен работник, одговорен за соодветно управување со канцелариско-административни задачи и асистент истражувач со искуство во водење проекти – спроведување квантитативни истражувања за маркетинг, политички, општествени теми и медиуми. Позициите нудат можност за личен и професионален развој и овозможува работа во динамична работна средина.

Сите заинтересирани кандидати нека испратат професионална биографија на contact@m-prospect.com со назнака за која позиција аплицираат НАЈДОЦНА ДО 13.09.2017 ДО 13:00 ЧАСОТ.

1. АДМИНИСТРАТИВЕН РАБОТНИК

РАБОТНИ ЗАДАЧИ:

 • Водење севкупно административно работење, документирање, евидентирање и архивирање на тековна работна документација
 • Планира, развива и одржува канцелариски правила и процедури и административни системи
 • Обезбедува административна и техничка поддршка на тимот во организацијата
 • Набавка на канцелариски материјали
 • Координација, организација и проширување на анкетарски тим

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Висока стручна спрема
 • Искуство во административна работа
 • Напредно познавање на MS OFFICE (Word, Excel, PowerPoint)
 • Познавање на англиски јазик, познавање на албански јазик ќе се смета за предност
 • Аналитички вештини
 • Способност за работа во тим

2. АСИСТЕНТ ИСТРАЖУВАЧ

РАБОТНИ ЗАДАЧИ:

 • Планирање и спроведување на истражувачки проекти
 • Подготовка на истражувачки методологии, организација на процес на собирање на податоци
 • Примена на истражувачки методи и техники за анализа на квантитативни податоци во соработка со тимот
 • Подготовка на дескриптивни анализи и методолошки извештаи

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Висока стручна спрема
 • Искуство во истражувачка работа
 • Напредно познавање на MS OFFICE (Word, Excel, PowerPoint)
 • Познавање на софтвер за обработка на податоци (SPSS, STATA)
 • Познавање на софтвер за собирање на алатки (LimeSurvey, NipoOdin, Warpit..)
 • Одлично познавање на англиски јазик, познавање на албански јазик ќе се смета за предност
 • Аналитички вештини
 • Способност за работа во тим