MKEN

ПОСЛЕДНО ОД М-ПРОСПЕКТ

central-location-test-500x500

Истражување на централна локација

30/05/2014

Пласирање на нов предлог дизајн на брендот на паштети околу развој на нов концепт. Истражување на централна локација, со цел…

Повеќе
smajliadministracija

Проценка и задоволство од реформите во јавната администрација и проценка за застапеноста на судирот на интереси (локално ниво)

30/05/2014

М-Проспект во соработка со Институтот за демократија “Социетас Цивилис” Скопје (ИДСЦС) го спроведе истражувањето со цел да се провери перцепцијата…

Повеќе
sobranie

Политичко анкетно истражување за актуелни теми

29/05/2014

М-Проспект во соработка со Нет прес во периодот 11Март - 15Март спроведе телефонско истражување, на национален репрезентативен примерок од 1200 испитаници…

Повеќе
palec

Карактеристики на претседателскиот кандидат, изборна програма на политичките партии и гледаност на парламентарни и претседателски дебати и ставови во однос на нив

28/05/2014

М-Проспект во соработка со Националниот демократски институт (НДИ) во периодот 19Март - 5Мај ги спроведе истражувањата: 1.Карактеристики на претседателскиот кандидат 2.Изборна…

Повеќе
https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ADevice_pile.jpg

Истражување на брендови 2014

28/05/2014

Истражување за потребите на еден од трите водечки мобилни оператор во Македонија, за утврдување на неговата моментална позиција на пазарот…

Повеќе
Picture4

М-Проспект во медиумите: Истражување за работните односи на новинарите во Македонија

22/03/2014

Осумдесет отсто од новинарите сметаат дека ситуацијата во медиумите од ден на ден се влошува. Ова го покажува анкета на…

Повеќе
Picture2

ССНМ ја промовираше „Бела книга“

22/03/2014

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) на 21.03.2014 во "City hall center"  во Скопје, ја промовираше „Бела книга“, публикација…

Повеќе
5033434103_fc6fc447c8_b

Македонската изборна кампања не содржи „културна ДНК“

12/03/2014

"Затоа негативната кампања која испраќа доминантно емотивна порака е легитимна алатка на политичката комуникација. Постои отсекогаш и секаде. Нејзината зачестеност…

Повеќе
aaaaaa

Работничките права и професионалните стандарди на новинарите во Република Македонија

16/01/2014

М-Проспект во соработка со Синдикатот на новинари, спроведе истражување кое ги испитуваше ставовите на новинарите во врска со работните односи…

Повеќе