MKEN
  • ОпштествoОпштествo
  • ПазарПазар
  • МедиумиМедиуми
  • ПолитикаПолитика

ПОВРЗАНИ ПОСТОВИ

Picture2

ССНМ ја промовираше „Бела книга“

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) на 21.03.2014 во “City hall center”  во…

Погледни истражување
istrazuvanje12

Трејд Марк Истражување

Lorem Ipsum е едноставен модел на текст кој се користел во печатарската индустрија. Lorem ipsum бил…

Погледни истражување

Соопштение за јавност – Национално истражување за легализација на медицинска марихуана во Македонија

ap_marijuana_plant_121220_wmain
Следејќи ја актуелнaта дебата во Македонија околу легализација на марихуаната за медицинска употреба, агенцијата за истражување на пазар и јавно мислење М-Проспект, во рамки на сопствените анализи за ставови на јавноста по актуелни прашања, спрoведе истражување по пат на теренска анкета на јавното мислење во Р.Македонија.Македонските граѓани беа прашани:1. Дали мислите дека употребата на медицинска марихуана треба да биде
легална, или не?
2. Дали мислите дека употребата на марихуана треба да биде легална, или не?

Според резултатите легализацијата на медицинската марихуана ја одобруваат 70% од испитаниците, додека 28% се против.  Од друга страна, за општа легализација на марихуаната се 34%, додека против се 63% од македонските граѓани.

Податоците за демографската структура на испитаниците и нивните одговори можете да ги погледнате во инфографикот које е во прилог на ова соопштение.

М-Проспект ја спроведе оваа анкета во период од15 јуни до 15 јули 2015
година.

slika1