MKEN
  • ОпштествoОпштествo
  • ПазарПазар
  • МедиумиМедиуми
  • ПолитикаПолитика

ПОВРЗАНИ ПОСТОВИ

ap_marijuana_plant_121220_wmain

Соопштение за јавност – Национално истражување за легализација на медицинска марихуана во Македонија

Следејќи ја актуелнaта дебата во Македонија околу легализација на марихуаната за медицинска употреба, агенцијата за…

Погледни истражување
Picture2

ССНМ ја промовираше „Бела книга“

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) на 21.03.2014 во “City hall center”  во…

Погледни истражување

Доверба во работата на Владата мај-јуни 2019

pexels-photo-9816

М-Проспект спроведе теренска анкета на повеќеслоен стратификуван примерок од 1000 испитаници постари од 18 години, национално репрезентативен според пол, возраст, етничка припадност и место на живеење. Анкетирањето е правено на македонски и на албански јазик. Сите резултати се подложни на статистичка грешка од 3,15% со прифатливо ниво на доверба од 95%.
Истражувањето е насочено кон ставовите на граѓаните за работата на Владата, по истекот на две години мандат, задоволството од реформите и довербата во политичарите.
Собирањето податоци е во период од 15.05.2019 до 07.06.2019.

Линк до извештај од истражувањето:
Доверба во Владата мај 2019 – извештај од теренска анкета со рејтинзи